Kalandfilmek

[kaland][bleft]

Színészek

[színész][bsummary]

80-as évek

[80-as évek][grids]

Vígjáték

[vígjáték][twocolumns]

Videofilmek a 80-as évekből

Videofilmek a 80-as évekből

Videofilmek a 80-as évekből




      Videofilmek a 80-as évekből rengetegen voltak, amelyeket csak videokazettán lehetett látni az évtized vége felé és a 90-es évek elején. Sok olyan szinkronizált filmet, amely például kikölcsönözhető volt a tékákból, később nem lehetett elérni. A videózás korszaka sok filmjét nem adták ki és a tévében sem mutatták. Némelyik videofilm a 80-as évekből fel-felbukkan az interneten, de sokszor csak régi videokazettáról kimásolva. Ezúttal néhány ilyen elfeledett videofilmet mutatok be.




Az aranygömb legendája 1987 film bemutatás, ajánló


    Az aranygömb legendája (Legend of the Golden Pearl, The legend of Wisely) című hongkongi filmet sokan az Indiana Jones filmek hongkongi változatának tartják. Az aranygömb legendájának a műfaja a kalandfilmtől – amely az alapja – az akción át egészen a fantasztikum határáig húzódik. Kétségkívül az egyik kedvenc videofilmem volt a 80-as évekből, amelyet azóta sem láttam videokazettán kívüli formátumban.


 
Az aranygömb legendája


     Az aranygömb legendája című 1987-es film főszereplője az Őrült küldetés filmekből ismert Sam Hui. A híres író és kalandor Philipp Wisely, aki egy piramist fedez fel, megismeri a gazdag Howard Hope-ot. Ő megismerteti vele és barátjával az aranygömb legendáját. Ezt a tárgyat a legenda szerint egy repülő sárkány hagyta a nepáli hegyek között, egy buddhista kolostornál. Ráveszi, hogy lopják el.
   A filmet Egyiptomban és Nepálban forgatták, gyönyörű helyszíneken, nem hiányzik belőle a kaland, a misztika, az akció és a humor sem.

 



Videofilmek a 80-as évekből - Harc az életkristályért 1989 film ajánló


    A Harc az életkristályért egy sejtelmes zenéjű, bámulatos szépségű helyen játszódó kalandfilm. Nemrégiben (2013) felbukkant a videokazettáról kimásolt változata az online filmek világában. Aki szereti a varázslatos, rejtelmes, meseszép helyeket és a romantikus, titokzatos történeteket, imádni fogja ezt a filmet.
 

Harc az életkristályért
Harc az életkristályért


     A Harc az életkristályért című film egy floridai erdő és kivételes szépségű tó környezetében játszódik. Andy és Matty, a régészek megtalálják az évszázadokkal ezelőtt élt, spanyol Ponce de León naplóját. Ennek nyomán utaznak Floridába, ahol rábukkannak egy gyönyörű lányra, aki mindennap a tóban fürdik. Egy gazdag ember gazfickókkal ered a nyomukba, mert a halhatatlanság után kutat. Andy rájön, hogy a lány, Dyanne valójában sokkal idősebb, mint amilyennek látszik és ez kapcsolatban lehet a tó mélyén levő forrással.

   A Harc az életkristályért 1989-ben készült, főszereplői Shari Shattuck – mint Dyanne – és Duck Rambo, mint Andy. Duck Rambo-t a Dallas sorozatban is láthattuk, ő később HIV fertőzőtt lett és 1994-ben elhunyt.

 



Videofilmek a 80-as évekből - Jövővadászok 1986 film bemutatás



     A Jövővadászok (Future Hunters) egy 1986-ban készült sci-fi akció kalandfilm. Ezt később magyarul Vadászok néven lehetett megtalálni az interneten és az eredeti bemutató '86-os év helyett 1988 -as dátummal.  2025-ben, a nukleáris földi pusztaságon, Matthew a Krisztusba döfött lándzsa fejét megtalálja. Érintésével 1986-ba jut vissza. Feladata, hogy megakadályozza a holokausztot, ami az ő jövőjében a civilizáció összeomlásához vezetett.
   Az antropológus diáklányt, Michelle-t és a barátját, Slade-t megmenti egy motoros bandától. Mielőtt harcban elesik, a fiatal párra bízza a lándzsa sorsát, amelyet önjelölt nácik is szeretnének kézbe kaparintani. A menekülés során a fiatal pár egy kung-fu mesterhez jut, majd különböző izgalmak közepette egy különös filippinó törzshöz.


Jövővadászok - jelenetek a filmből
Jövővadászok - jelenetek a filmből

     A Jövővadászok érdekessége, hogy a jövőben kezdődik, majd a 80-as évekbe érve, sci-fi-ből átvált akciófilmbe, később következik egy kis kung-fu, hogy aztán a dzsungelben egy amazonokkal is tűzdelt, izgalmas kalandfilmként fejeződjön be. Vagyis kismértékben érinti az időutazásos és a harcművészeti filmek világát is. Számomra bejöttek ezek a műfajváltások és egy jó kis filmet ismerhettem meg. A jövőből jött férfit Richard Norton játszotta, Michelle-t Linda Carol, a barátját pedig Robert Patrick.

 



Szinbád – Hét tenger vándora 1989 film bemutatás, ajánló



     A Szinbád – Hét tenger vándora című film egy 1989-ben készült, olasz-amerikai fantasy film, Lou Ferrigno főszereplésével. Jaffar elrabolta Alinát, hogy hatalmat szerezzen a szultán birodalmán és a világon. A hercegnő kedvese, Ali herceg, Szinbáddal és annak nem mindennapi társaival hajóra száll a megmentéséért. Ahhoz, hogy sikerüljön, a világ hét táján elrejtett varázserejű köveket kell megtalálniuk.
 

Szinbád – Hét tenger vándora
Szinbád - Hét tenger vándora - filmjelenetek

 
    A Szinbád egy nagyszerű fantasy, jó kis zenével és remek háttérrel. A testépítő Lou Ferrigno remek izomzata és a változatos kivitelezés, kiemeli a többi Szinbád film közül. Ali herceget Roland Wybenga, Jaffar-t John Steiner és Alinát Alessandra Martines (akit később Fantaghiro hercegnőként ismert meg a világ a filmekből) játszotta. A főszereplő figurájáról és a Szinbád filmekről bővebben olvashatsz A legnépszerűbb filmhősök cikkben.


Hasonló cikk: 3 sci-fi fantasy keverékfilm a 80-as évekből
                     


Ha tetszett, nyomj egy lájkot, s ha szeretnéd, hogy mások is megismerjék, meg is oszthatod!




A cikk engedély nélküli felhasználása, másolása esetén a szerző jogi fellépéssel élhet!

Nincsenek megjegyzések:

Üzemeltető: Blogger.